Langkau ke kandungan utama

adakan aku seorang permata


Terdampar jauh dihempas badai ku hanyut
Hati merintih terkunci mulut membisu
Perjalanan yang jauh bagai tiada sudahnya
Liku ranjau ku tempuh dalam mencari jawapan

Di sudut kecil hatiku sering berkata
Apa yang terjadi ada hikmah sebaliknya
Ku beranikan diri menongkah arus yang deras
Demi hari esok ku relakan
Walau tiada tangan menghulur
Kan ku tetap berdiri teguh ku bangkit semula
Tuhan, hanya engkau mengerti
Perjalanan hidup seorang insan
Kini ku jauh memetik bintang di langit
Berakhir musim dingin kini mekar bunga indah
Tinggallah memori terpahat di dalam dada
Terjawab sudah segalanya

Walau tiada tangan menghulur
Kan ku tetap berdiri teguh ku bangkit semula
Tuhan, hanya engkau mengerti
Perjalanan hidup seorang insan
Aku hanya ingin merasa
Kemanisan hidup di dunia yang kudambakan
Tuhan, hanya engkau mengerti
Perjalanan hidup seorang insan
Walau tiada tangan menghulur
Kan ku tetap berdiri teguh
Ku bangkit semula
Hanya titipkanlah doa
Agar permataku terus bersinar
Agar permataku terus bersinar

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Assalamualaikum semua , wahhh berabuk kita punya blog ni , lamakan xusik blog ni , harap2 masih bedara blog ni , hhahaha , okey start pada hari ni saya akan update blog ni penuh dengan akitiviti saya , jangan bosam pulak ye !!! ayat jiwang ? ok nanti kita selit kan sikit sikit ja ,
jiwnag tu masih kekal dalam jiwa , hahah okey lah nanti aku update lagi ye


11.51am - Ahad 8/10/2017

new update !

tudiaaaaa ! pejalanan yg xdirencana , WAHHH ! sastera plak ..tiba2 semalam aku dapat msj dr kwn aku nk mantion nama ke x?????? ermmmmm , okey nama dia amirul hakim ..HAHAH . dia tnya aku ada mana , msa 2 aku baru ja nk kuar ngn mmbr aku . ermmm , pas2 dia nk ajaq kuaq , aku kata nnty aku blik aku msj! so . aku da blik aku msj dia , dia kata dia mai kol 5.30 , agak kelamaan aku mnunggu ! apa lg layan muzik2 dlulu daa. perhhhh dengar salma nyanyi nek bulu ketiak aku ,,hahaah ,, lpas salma FT (faizal tahir) pnya syok2 aku layan lgu 2 . myrul smpai ! adoii kcau kot ! best doh lg karma by FT . nak2 plak ada sora SITI ! LALALALALa. dengan muka yg bengang+ marah tp menampil kan senyuman . aku pun keluar lah ,, tiba2 dia ajak kuaq "date" dia nk blnja makan .. adoiii bab mkn mmg aku xtolak !HAHAH...plan 1 nk g mkn kt cs ,tiba2 xjd ,kami g mkn kt hotmas ,than smpai jaa hotmas myrul ajk mkn kt secret resepi ..haaha gilaa ! ..hotmas cukup *lpas ja mkn kmi smbng n jam mnunjuk kn tepat pk…

kini aku

Matahari tidak akan selalu bersinar , hujan tidak selalu turun , bahagia tidak selalu dihadapan , kecewa tidak selalu dibelakang  , putih tidak semestinya suci , hitam tidak semestinya jahat , tangisan bukan selalu untuk berduka , senyuman bukan selalu untuk bahagia . Lihatlah awan cerah itu hanya sementara , janganlah kamu terus mendongak kelangit , pandang kebawah lalu sujudlah kepadaNya . mengejar bahagia bukannya mudah , dek kebahagia itu hadir pasti kecewa diselangi . Kejujuran dan kesetian pasti ada dalam hubungan . Cinta kasih sayang senyum tangis pahit manis suka duka . Lumrah hidup semesta